Проект харківської молодіжної ради

Учні 10-х класіві гімназії візьмуть участь в унікальному проекті Харківської молодіжної ради при харківській міському голові "Find yourself" або "Знайди себе".
Метою проекту є допомога учням визначитись з майбутньою професією та отримати перші знання про неї, тобто отримати практичну профорієнтаційну допомогу, а не тільки теоретичні знання.
18 листопада у сесійній залі Харківської міської ради відбулась презентація проекту, де учні познайомились з основними закладами та компаніями, які взяли участь у проекті і вже з 21 листопада вони матимуть змогу зануритись в світ різних професій.
Цей проект спрямований на розв'язання одного з найважливіших питань для учнів старших класів - вибора майбутньої професії.
У межах проекту кожен учень може спробувати себе у двох з шести сфер діяльності: ІТ, медіа, юриспруденції, дизайні, медицині, архітектурі. В межах кожної сфери кожен учень зможе познайомитись з двома напрямками.
Наприклад, в сфері юриспруденції учні зможуть познайомитись із роботою судді та робітника РАГСу.
Крім того, учасники проекту відвідають заняття профільного вищого навчального закладу.
Під час презентації проекту школярам були представлені компанії та фірми, в яких вони зможуть пройти практику (разом 35 закладів).
Проект «Find Yourself» организован комісією з питань підприємництва та працевлаштування молоді Молодіжної ради при Харьковському міському голові за підтримки Департаменту освіти та Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харьковскої мііської ради, Департаменту науки та освіти Харьковскої обласної державної адміністрації.

Бажаємо учасникам проекту продуктивно та корисно провести час!

Кiлькiсть переглядiв: 227