Наближається новий навчальний рік !!!

Цьогоріч до традиційного хвилювання перед початком навчання додається купа запитань щодо безпеки учнів та педагогів від загрози COVID-19. Адміністрація Харківської гімназії #116 приділяє даному питанню особливу увагу та робить усе можливе, щоб максимально убезпечити від ризику захворювання і дітей, і персонал.

Безпека учасників освітнього процесу буде пріоритетним питанням від ранку до кінця навчального дня. До вашої уваги лише декілька важливих акцентів Протоколу організації освітнього процесу гімназії в 2020/2021 навчальному році.

1️. Планується розведення ранкових потоків дітей у часі шляхом відокремлення початкової школи від базової й профільної.

2️. Заборона відвідування гімназії батьками й сторонніми відвідувачами.

3️. Забезпечення засвоєння учнями знань та соціалізація дітей здійснюватиметься за умов запобігання скупчення - відмова від групових форм роботи, максимальна кількість пленерних уроків , змішане навчання тощо.

4️. Планується раціональне поєднання різних форм навчання: очної у початковій і базовій школі та змішаної у профільній.

5️. Сплановано особливий режим харчування ( за окремими графіками)

6️. Забезпечено технологічний клімат-контроль приміщень і навчальних кабінетів.

7️. Обов’язковий безконтактний термоскрінінг учнів і персоналу.

8️. Харківська гімназія #116 залучилася до трьох пілотних проєктів в нашому місті, що покликані забезпечити максимально комфортні умови життєдіяльності закладу у даних незвичних умовах.

✅Перший пілотний проєкт з питання постійного моніторингу клімат-контролю приміщень закладу ( поки що наша гімназія єдина в місті). Всі кабінети гімназії обладнані датчиками клімат-контролю - це сучасна технологічна система вимірювання температури і вологості повітря. Даний моніторинг має на меті забезпечення умов ( температура, вологість, тощо) відповідних до санітарних норм.

✅ Другий проєкт - термоскрінінг ( наша гімназія в цьому питанні теж перша в місті Харків).

У гімназії вже встановлено обладнання, яке забезпечить (без ручної мороки) автоматичне вимірювання температури тіла кожного учня, педагогів, персоналу на вході в заклад. Рамка вимірювання за одну секунду безконтактним способом визначає температуру людини, ідентифікує особу, видає узагальнюючу картину термометрії по гімназії. Продовжується удосконалення програмного забезпечення даного обладнання. Невдовзі Планується, що після сканування температури програма не лише буде ідентифікувати дитину, а ще й надішле батькам повідомлення, що дитина зайшла в гімназію.

✅ Третій проєкт - електронний журнал та електронний щоденник. Це онлайн-система для контролю за навчанням учнів Доступ до оцінки і домашніх завдань відразу у прямому часі. Журнал оцінок забезпечить зручне відображення отриманих учнем балів. Батьки зможуть проаналізувати якість навчання та зкоректувати підготовку дитини з того чи іншого предмета.

Звісно, що складно в сучасних умовах знайти універсальний рецепт організації роботи освітнього закладу. В своєму Протоколі організації освітнього процесу на 2020-2021 н.р. Харківська гімназія #116 враховує власні умови, всеукраїнський і світовий досвід, щоб забезпечити максимально можливі безпечні умови навчання нашим учням.

Дорогі наші діти! Все літо ми працювали над тим, щоб освітній процес в нашій 116 був організований, безпечний, цікавий, науковий , сучасний!

З нетерпінням чекаємо 1 вересня і бажаємо всім учасникам освітнього процесу міцного здоров‘я.

Оксана Володимирівна та всі педагоги гімназії!

Кiлькiсть переглядiв: 130